Ingrediente:
300 gr. creier de porc
150 gr. caşcaval ras
o ceapă
doi căţei usturoi
o chiflă/2 felii de pâine
100 ml. lapte
pătrunjel
sare, piper
două ouă
pesmet
făină
Mod de preparare:
Într-un vas se pune la fiert apă cu sare. Când dă în clocot se adaugă creierul spălat şi curăţat. Se lasă să dea două – trei clocote apoi se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc două minute în ulei încins.
Chifla se înmoaie bine în lapte apoi se stoarce în mână.
Se amestecă într-un bol chifla împreună cu caşcavalul, creierul, ceapa scursă de ulei, pătrunjel verde tocat, sare, piper, două ouă.
Se omogenizează bine şi se dă vasul la rece pentru 20 de minute. Dacă e prea moale compoziţia se mai adaugă o lingură, două de pesmet. Cu mâinile umede se formează chifteluţe, se dau bine prin făină.
Le pun la prăjit în uleiul încins şi se rumenesc pe toate părţile. Se servesc cu cartofi copţi şi iaurt.
sursa: bucataras.ro