Ziarul electronic al arădenilor

Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei în Arad și cât de afectați pot fi oamenii

blocuri-vechiLa nivelul întregii țări, pretul gigacaloriei s-a majorat constant în ultimii 4 ani (în unele județe a crescut chiar și cu 50%), media naționala fiind de 10%.

Acest lucru se reflectă în mod direct în creșterea prețurilor la căldură.

În prezent, populația beneficiază de prețuri mai mici decât cele reale datorită subvențiilor pe care le oferă statul. Acest lucru se poate schimba însă în orice moment, dată fiind legislația europeană.

În acest context, precum și din pricina faptului că sistemul centralizat de încălzire este învechit și nu mai poate face față în multe județe, au devenit din ce în ce mai populare centralele termice de apartament.

Deși nu există la nivel național statistici oficiale relevante cu privire la acest domeniu, cu ajutorul datelor oferite de Google, specialiștii Berluni.ro au efectuat o cercetare de piață dedicată situației din județul Arad.

În primul rând, s-a analizat modul în care a evoluat, în ultimii doi ani, interesul locuitorilor din județul Arad pentru debranșare de la rețeaua centrală de termoficare.

Luând în calcul volumul de căutări pe Google cu privire la procesul de debranșare și costurile aferente acestei operațiuni, studiul relevă faptul că atenția arădenilor a scăzut cu 10% față de acest aspect.

Totodată, au fost analizate preferințele arădenilor pentru principalele tipuri de centrale de apartament: electrice și pe gaz (în condensație).

În acest sens, pe primul loc în atentia arădenilor se situează centralele termice pe gaz (în condensatie), aici fiind o creștere de 19,87%, în perioada iunie 2015-iunie 2016, în timp ce interesul pentru modelele electrice s-a majorat cu 18,79%.

Acest lucru plasează Aradul pe locul 33 la nivel național în topul județelor care manifestă cea mai mare creștere a interesului pentru centralele de apartament.

Atunci când vine vorba despre avantajele montării unei centrale termice de apartament, beneficiile sunt evidente, costurile mai mici la întreținere, eficiența și posibilitatea de a regla temperatura dorită fiind doar câteva dintre ele.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi o centrală termică?

„Sunt importante caracteristici precum puterea, randamentul, eficiența energetică și raportul calitate/consum/eficiență/preț. De aceea, cele mai populare branduri de centrale sunt Ariston, Vaillant, Imergas, Ferroli, Viessman, Buderus”, a declarat Adrian Bargaoanu, Online Manager Berluni.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.