Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Caşcaval de casă

Ingrediente:

două kg brânză dulce

6 l de lapte

un sfert dintr-un pachet de unt

3 linguriţe sare

două linguriţe bicarbonat

Mod de preparare:

Rupem brânza în bucăţi. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.

Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.

Strecurăm compoziţia obţinută şi  lăsăm la stors câteva minute.

Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie mestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeşte şi rămân cocoloaşe de bânză întreagă.

Pregătim forme de plastic şi răsturnăm caţcavalul în acestea. Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.