Ziarul electronic al arădenilor

Caşcaval de casă

Ingrediente:

două kg brânză dulce

6 l de lapte

un sfert dintr-un pachet de unt

3 linguriţe sare

două linguriţe bicarbonat

Mod de preparare:

Rupem brânza în bucăţi. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.

Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.

Strecurăm compoziţia obţinută şi  lăsăm la stors câteva minute.

Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie mestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeşte şi rămân cocoloaşe de bânză întreagă.

Pregătim forme de plastic şi răsturnăm caţcavalul în acestea. Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.