Ingrediente:
două kg brânză dulce
6 l de lapte
un sfert dintr-un pachet de unt
3 linguriţe sare
două linguriţe bicarbonat
Mod de preparare:
Rupem brânza în bucăţi. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.
Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.
Strecurăm compoziţia obţinută şi lăsăm la stors câteva minute.
Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie mestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeşte şi rămân cocoloaşe de bânză întreagă.
Pregătim forme de plastic şi răsturnăm caţcavalul în acestea. Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.
sursa: bucataras.ro