Ingrediente:
4 cartofi mari
4 ouă
cașcaval
bacon
ceapă verde
ardei
condimente (după gust)
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă.
Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate se pun în cartof până când acesta se umple puțin mai mult de jumătate. Apoi se sparge, cu grijă, câte un ou în fiecare cartof și se presară cu sare și piper.
Se dă la cuptor până când oul este făcut (cu gălbenușul mai tare sau mai moale), după plac. Opțional, cu 1-2 minute înainte de a opri cuptorul, se mai presară niște cașcaval deasupra, care se va topi și va crea un aspect mai apetisant.
Cartofii se servesc calzi, simpli sau cu un sos răcoros, ca de exemplu cel de iaurt.
sursa: bucataras.ro