Ingrediente:
6 cartofi
7-8 ciuperci
o ceapă
2 linguri muştar
pătrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Se spală foarte bine cartofii şi se freacă cu un burete abraziv, până rămâne coaja curată. Se ung cu ulei de măsline şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor. În aprox. 60 de minute se testează cu o furculiţă. Sunt copţi atunci când furculiţa intră în ei cu uşurinţă. După ce se răcoresc puţin, se tăie căpăcelele şi se scobesc înăuntru, lăsând foarte puţin miez pe coajă. Miezul scobit se pune într-un bol şi se pasează.
Ciupercile se spală și se tăie cubuleţe mici. Ceapa şi pătrunjelul se toacă foarte mărunt. Se pun 3 linguri de ulei de măsline în tigaie la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă două minute la călit. Se adaugă ciupercile şi se mai lasă 5 minute pe foc – timp în care se adaugă şi condimentele (sare şi piper după gust).
Se ia compoziţia de pe foc şi se adaugă peste bolul cu miez de cartofi. Tot acolo se adaugă şi pătrunjelul tocat şi două linguri de muştar şi se amestecă până compoziţia devine omogenă.
Se pune compoziţia în cartofii scobiţi şi se mai adaugă 15 minute la cuptor pentru a se rumeni uşor.
sursa: bucataras.ro