Ziarul electronic al arădenilor

Cârnați înveliți în varză

Ingrediente:

4 cârnați proaspeți de porc

8 foi de varză mari

o ceapă

2 căței de usturoi

100 ml vin alb

100 ml suc de roșii

boia de ardei

o foaie de dafin

ulei de măsline

sare, piper

Mod de preparare:

Foile de varză se opăresc ca la sarmale. Cârnații se învelesc în câte două foi de varză.

Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se călesc în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă foaia de dafin, boiaua, sucul de roșii, sare și piper. Se mai lasă la călit 3-4 minute apoi se adaugă vinul, o cană cu apă și cârnații.

Se acoperă cu capacul și se lasă la fiert cca. 40 de minute la foc moderat, iar din când în când cârnații se întorc de pe o parte pe alta. Sunt gata când varza este bine fiartă.

sursa: bucataras.ro 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.