Ziarul electronic al arădenilor

Bulion de roşii

Ingrediente:

10 kg roşii

200 ml ulei

sare, zahăr, după gust

un plic conservant

frunze de leuştean, ţelină sau pătrunjel, opţional

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de partea verde şi se trec prin separator. Se pun la fiert. Se potrivesc de sare şi zahăr, iar la final pentru siguranţă se pune un plic de conservat diluat în puţină zeamă de roşii.

Când încă este fierbinte, se pune în borcane. La fiecare borcan se adaugă puţin ulei astfel încât să etanşeze compoziţia şi mai bine.

Se învelesc cu o pătură să se răcească lent. Se pătrează, până la un an, în loc răcoros (cămară, pivniţă).

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.