Ingrediente:
500 ml borș
o salată creață verde
o salată creață roșie
un fir de praz
3 linguri de ulei
4-5 linguri amestec de legume pentru ciorbe (morcov, păstârnac, ardei roșu, țelină)
o foaie de dafin
două linguri pastă de tomate
mărar verde
Mod de preparare:
Se spală salata și se taie franjuri. Prazul se curăță, se spală și se taie rondele.
Se sotează prazul în 3 linguri de ulei, se adaugă pasta de tomate, borșul, zarzavatul din borcan, se pune cca 2,5 l apă și se lasă să fiarbă totul la foc potrivit până se înmoaie toate legumele.
Se adaugă salata, se mai fierbe cca. 15 min, se adaugă foaia de dafin și mărarul, apoi se stinge focul și se lasă să se întrepatrundă aromele în jur de 5-10 minute înainte de servire.
sursa: bucataras.ro