Ingrediente:
câteva bucăţi de pui, două cepe, o jumătate de ardei roşu, o bucată mică de ţelină, 2 morcovi, sare, piper, două linguri de zarzavat ras (amestec de morcovi cu rădăcină de pătrunjel, păstrânac, ţelină), două linguri de vegeta naturală, leuştean, borş pentru acrit, 50 ml suc de roşii, verdeaţă mărunţită în funcţie de preferinţe (patrunjel, mărar, leuştean)
Mod de preparare:
Se pun la fiert bucăţile de pui spălate bine, cu ceapa, ardeiul, morcovul şi bucata de ţelină, se adaugă puţină sare şi piper şi apă cam 4 litri şi se lasă la fiert 30 de minute. După aceea se adaugă zarzavatul ras, vegeta naturală, morcovul ras, ardeiul roşu măruntit şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. După ce a fost bine fiert se adaugă sucul de roşii, sare, borşul şi leuşteanul tăiat mărunt. Se serveşte fierbinte, cu pâine de casă şi pătrunjel verde tocat fin.
sursa: bucataras.ro