Ziarul electronic al arădenilor

Borș de organe de pui

Ingrediente:

cca. 350 g pipote și inimioare de pui,

o ceapă galbenă,

2 morcovi,

un pătrunjel,

jumătate păstârnac,

2 cartofi albi,

o foaie de dafin,

o boabă enibahar,

ulei de rapiță,

2-3 linguri zacuscă,

cca. 500 ml borș din tărâțe,

leuștean, sare iodată, piper proaspăt măcinat,

două ouă

Mod de preparare:

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și măruntaiele strecurate din zeamă. Se completează cu apă și borșul fiert în prealabil. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit.

La finalul fierberii se adaugă leușteanul tocat mărunt și ouăle bătute, ce se toarnă ușor, în șuvoi subșire pentru a se obține efectul de zdrențe. Se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă rece și cu ardei iute.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.