Ingrediente:
3-4 ardei grași mari
150 gr. ciuperci
100 gr. vinete
100 gr. dovlecel
100 gr. orez
două roșii mari
câteva fire pătrunjel
mărar (după gust)
bulion (cam 150 ml)
8-9 linguri ulei măsline
sare, piper
Mod de preparare:
Se taie ardeii în două și se curăță de cotoare și de semințe. Se așează într-o tavă. Se taie mărunt ciupercile, pulpa de la vinete și cea de la dovlecei. Se toacă pătrunjelul și se dă pe răzătoare roșiile (sau în mixer).
Se amestecă toate legumele tocate, orezul, pătrunjelul, 4 linguri ulei și se condimentează cu sare, piper și puțin mărar. Se adaugă și 3 linguri de bulion.
Se umplu ardeii cu acest amestec.
Se pun încă 4-5 linguri ulei în tavă, plus o cană de apă și 150 ml bulion. Se acoperă tava cu folie de aluminiu, având grijă să fie etanș închisă.
Se dă la cuptor pentru o oră. Se servesc stropiți cu sosul din tavă.
sursa: bucataras.ro