Ziarul electronic al arădenilor

Ardei umpluți cu legume

Ingrediente:

3-4 ardei grași mari

150 gr. ciuperci

100 gr. vinete

100 gr. dovlecel

100 gr. orez

două roșii mari

câteva fire pătrunjel

mărar (după gust)

bulion (cam 150 ml)

8-9 linguri ulei măsline

sare, piper

Mod de preparare:

Se taie ardeii în două și se curăță de cotoare și de semințe. Se așează într-o tavă. Se taie mărunt ciupercile, pulpa de la vinete și cea de la dovlecei. Se toacă pătrunjelul și se dă pe răzătoare roșiile (sau în mixer).

Se amestecă toate legumele tocate, orezul, pătrunjelul, 4 linguri ulei și se condimentează cu sare, piper și puțin mărar. Se adaugă și 3 linguri de bulion.

Se umplu ardeii cu acest amestec.

Se pun încă 4-5 linguri ulei în tavă, plus o cană de apă și 150 ml bulion. Se acoperă tava cu folie de aluminiu, având grijă să fie etanș închisă.

Se dă la cuptor pentru o oră. Se servesc stropiți cu sosul din tavă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.