Ingrediente:
1,5 kg cartofi
18 ardei
sare, piper, frunze de pătrunjel, vegeta
ulei
roșii
două linguri pesmet
două cepe
Mod de preparare:
Se spală ardeii și se curăță, apoi se curăță cartofii, se spală și se dau prin răzătoare. Se dă și ceapa prin răzătoare. Se punem într-un castron totul, se potrivește de sare și piper, se amestecă și se lasă puțin să apoi se stoarce de apă. Se pun frunzele de pătrunjel, puțin ulei și pesmetul. Se amestecă bine și se umplu bine ardeii.
Într-un vas de yena în care s-a pus ulei (cca 50 ml) se așează ardeii, deasupra se pun feliile de roșii, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul încins la 200 grade în prealabil. Se lasă pentru 40 minute, apoi se ia folia și se mai lasă 10 minute să se rumenească ardeii și să scadă bine apa lăsată. Se servește caldă.
sursa: bucataras.ro