Scopul unui site ortodox este în primul rând de a propovădui Evanghelia Mântuitorului Hristos atât pentru proprii enoriaşi, cât şi pentru cei care din anumite motive nu pot participa trupeşte la toate activităţile care se desfăşoară în sânul bisericii.
Virgil Ciutina
În al doilea rând, prin acest mod de informare se doreşte atragerea tinerilor înspre viaţa bisericească, având în vedere că aceştia încă din fragedă pruncie navighează pe internet, iar tentaţiile de altă natură sunt mult mai numeroase decât orientarea spre viaţa duhovnicească. În acest fel, ei sunt în permanenţă informaţi la zi cu ceea ce se petrece la biserică, încercând în acest fel să fie conşientizaţi că lumea virtuală le poate oferi şi altceva…
Prin materialele scrise, video, foto şi audio postate se atrage atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în parohie, fără a înlocui însă menirea preotului în săvârşirea Sfintelor Taine.
Nu în ultimul rând un site ortodox este o punte de legătură între credincioşii plecaţi pe alte meleaguri străine, în ţară sau peste hotare, care în momentele în care îi copleşesc dorul de locurile unde s-au născut şi au copilărit pot, măcar pentru câteva clipă să se reîntoarcă online la obârşie.
P.S. Am scris acest material pentru că am fost asaltat în ultimul timp cu o serie de mesaje, atât de la unii neoprotestanți, dar și de la oameni care se consideră ortodocși (părearea mea), despre necesitatea unui site ortodox. Deși mi s-au adus diverse critici la adresa prezentării materialelor creștine (nu se refereau la conținut, ci la paleta foarte largă a celor postate pe un site ortodox). Nu le iau în considerare pentru că acestea sunt minore vis a vis de mesajele de apreciere. Majoritatea mesajelor negative mi le-au adresat reprezentanții bisericilor neoprotesante, dar și unii „frați ortodocși“, care din neputința de a crea ceva dau cu noroi în cei care încearcă să realizeze ceva cât de cât.
Biserica Ortodoxa are saituri pe internet chiar si live. http://www.trinitas.ro http://www.radiotrinitas.ro http://www.patriarhia.ro…. Si sa stiti ca romani ortodocsi plecati in straina merg mai des la Biserica decat cei care sunt aici in romania si care avem o Biserica aproape de noi.Va dau un exemplu anul trecut la o Biserica Ortodoxa din MILANO/ITALIA s-au oficiat 300 de cununi si s-au botezat 400 de copii, asta pentru ca sa va faceti o ideie.
culte neoprotestante?sau secte?de ce acestia evita sa-si ia denumirea originala?ex:secta baptistilor regulari,secta baptistilor generali,baptistii voii libere,secta adventului(milleristi)quaqeri sau tremuratori(penticostari)de ce orthodoxismul ,de aproape 2000 de ani nu a dezvoltat secte sau erezii,spre deosebire de neoprotestanti care sunt divizati in peste 3000 de tipuri,de ce nu se unesc intr-o singura religie neoprotestanta?