Ziarul electronic al arădenilor

„Vacanţe la ţară“ la preţuri de la 175 lei/persoană, în perioada 3 mai – 19 iunie

vacante-la-tara-antrecAsociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) România derulează a XXV-a ediţie a programului „Vacanţe la ţară“, în perioada 3 mai – 19 iunie 2015, iar preţurile pornesc de la 175 de lei de persoană pentru cinci nopţi în pensiuni de 2 margarete.

Destinatarii programului sunt toate categoriile de turişti, care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi nu în ultimul rând pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta, se arată într-un comunicat ANTREC.

Tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediţie a programului „Vacanţe la ţară“ sunt de 175 lei/persoană la pensiunile de 2 margarete, 225 lei/persoană la pensiuni de 3 şi 4 margarete şi 290  lei/persoană la pensiuni de 5 margarete.

În tarif sunt incluse 5 nopţi cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

„Cu siguranţă, în acest an, cererea pentru turism rural este cu mult mai mare de 1 Mai decât a fost în perioada de Paşte. Orientarea turiştilor români către pensiuni are două motive puternice.

În primul rând, din ce în ce mai mulţi români optează pentru tradiţii, linişte şi un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6.000 de pensiuni, vile şi hosteluri autorizate în aproape toate regiunile ţării, fiind extrem de accesibile pentru turişti. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureş sau zona Apusenilor, ieşenii – Neamţ şi Bucovina“, spune Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.