Ziarul electronic al arădenilor

Unii tineri se droghează. De ce?

Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că mulți tineri se droghează, întrec limita cu alcoolul sau comit diverse fapte antisociale.

Poate încearcă să ascundă ceva. În general sunt probleme de familie: părinți divorțați, părinți care și-au părăsit copii, etc. Dar, unii dintre acești tineri, care încă de la o vârstă fragedă trec prin asemenea greutăți, traversează cu bine prin astfel de necazuri și se pot controla. Dar, din păcate, cei mai mulți cad în patima alcoolului, a drogurilor. Nu vreau să se creadă că vreau să acuz părinți. Sunt tot felul de probleme: uneori când mama se chinuie să își crească copilul, alteori tatăl își crește singur copilul, alteori bunicii sunt cei care cresc copilul. Sunt tot felul de probleme.

Trebuie să  avem grijă, trebuie să încercăm să îi ajutăm pe acești tineri. Nu îi putem lăsa așa. Altfel, cei care vor continua tot înspre rău vor avea viitorul distrus, nu vor ajunge nicăieri. Dacă cunoaștem un prieten cu asemenea probleme trebuie să încercăm să îl ajutăm, să vadă că are prieteni la bine și la greu.

Și să nu uităm că Dumnezeu ne este mereu aproape și doar cu ajutorul lui putem trece peste toate. Să ne ajutăm între noi! Să fim mai buni unul cu altul!

Bogdan Noghiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.