Ziarul electronic al arădenilor

Tort simplu

Ingrediente:

Blat:

3 ouă

100 gr. zahăr

un iaurt dulce (100 gr)

6 linguri de făină

un praf de copt

3 linguri de ulei

o esenţă de lămâie (sau suc de lămâie)

Sirop:

200 ml apă

4 linguri zahăr

o esenţă de lămâie

Decor:

250 gr. ciocolată

50 gr. unt

două linguri lapte

nucă de cocos

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahăr şi ulei până devin spumă, se adaugă iaurtul şi esenţa de lămâie (sucul de la o jumătate de lămâie), se amestecă bine apoi se adaugă făina cu praful de copt. Se pune într-o tavă rotundă (sau de chec) şi se dă la cuptor pentru 25-30 de min la 180°.

Între timp se prepară ciocolata. Se pune la foc mic o oală cu două linguri de lapte şi ciocolata bucăţi, se asteaptă să se topească, se amestecă cu o lingură de lemn. Când ciocolata s-a topit se adaugă untul şi se amestecă până devine lucioasă.

Când blatul s-a răcit se însiropează cu 200 ml. de apă, 4 linguri de zahăr şi lichior de lămâie sau esenţă, puse să dea un clocot şi apoi răcite.

Se înveleşte blatul în ciocolată şi deasupra se pune nuca de cocos.

sursa: bucataras.ro 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.