Ingrediente:
400 ml lapte de soia
400 ml lapte de cocos
4 gr. gelatină vegetală
100 gr. îndulcitor
o păstaie de vanilie
o ciocolată neagră fără lapte
150 gr. nuci
100 gr. stafide
coajă rasă de lămâie
200 gr. vişine şi fructe congelate
o lingură amidon
Mod de preparare:
Păstaia de vanilie se taie pe lungime şi se răzuiesc seminţele din interior. Se pun la fiert seminţele de vanilie şi păstaia împreună cu laptele de cocos, 350 ml lapte de soia şi 80 grame de îndulcitor natural. În 50 ml lapte de soia se dizolvă gelatina, apoi se adaugă peste lichidul fierbinte, amestecând foarte repede. Dupa ce reîncepe să fiarbă mai trebuie ţinut pe foc 2-3 minute, timp în care se amestecă mereu. Se opreşte focul şi se adaugă coaja de lămâie rasă.
Apoi se mărunţesc cu un robot nucile cu stafidele. Într-un vas rotund cu diametrul de 20 cm se pune nuca mărunţită şi se presează bine.
Se scoate păstaia de vanilie şi se toarnă compoziţia peste nuci. Se lasă să se răcească prăjitura, apoi se pune la frigider.
Pentru completarea prăjiturii se pun pe foc fructele împreună cu restul de îndulcitor şi cu amidonul dizolvat în două linguri de apă. Ele trebuie să fiarbă iar sosul format se va îngroşa de la amidon.
După ce se răcesc se pun peste prăjitură.
Ciocolata amăruie se poate rade sau se poate topi pentru a face diverse forme din ea.
sursa: www.iria.ro