Ingrediente:
Blat:
250 g ciocolată neagră, 125 g unt moale, 6 ouă, 175 g zahăr, esenţă de vanilie
Crema:
125 g ciocolată albă, 200 ml frişcă lichidă, esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Untul şi ciocolata neagră le topim pe baie de aburi apoi le dăm să se răcească. Într-un vas batem două ouă întregi şi 4 gălbenuşuri cu jumătate din cantitatea de zahăr şi vanilie. Încorporăm apoi uşor câte puţin din ciocolata răcită, apoi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Răsturnăm în forma mică de tort tapetată cu hârtie şi lăsăm la foc mic 40-50 minute.
Pentru cremă topim ciocolata, o lăsăm să se răcească, apoi o amestecăm cu frişca, batem în continuare şi adăugăm şi vanilia.
Blatul după ce s-a răcit, mijlocul s-a lăsat şi a format un crater; acolo punem crema iar deasupra ornăm cu ouă de ciocolată.
sursa: bucataras.ro