Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de pui

Ingrediente:

4 pulpe de pui

2-3 aripi de pui

un morcov

două cepe mari

câteva roșii cherry

o cutie de roșii cuburi

50 ml vin rose

un cățel de usturoi

ulei de măsline

vegeta, piper alb, ghimbir, boia dulce, busuioc uscat

jumătate de legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în uleiul de măsline. Se adaugă după câteva minute morcovul dat pe răzătoarea mare, pulpele de pui crestate și aripile de pui tăiate în două.

Se pune apa cât să acopere și se lasă la foc potrivit să fiarbă.

Se adaugă condimentele după gust.

Roșiile cherry se taie în patru, se adaugă peste tocaniță și se adaugă și roșiile cuburi din cutie și usturoiul tăiat mărunt.

Se mai lasă cam 15 minute la fiert.

Se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește cu mămăliguță.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.