Ingrediente:
un pachet de aluat foietaj
400 g spanac proaspăt
200 g brânză de vaci sau urdă
4 ouă
50 g parmezan
o ceapă
ulei de măsline
sare
piper
o jumatate linguriță nucșoară
un gălbenuș
Mod de preparare:
Punem uleiul la încălzit și adăugăm ceapa tocată mărunt cu puțină sare și lăsăm să se înmoaie. Spălăm spanacul și îl punem peste ceapă și lăsăm la foc mic acoperit cu un capac. Amestecăm din când în când. Când s-a micșorat volumul spanacului luăm capacul și lăsăm să scadă toată zeama. Lăsăm la răcit.
Încălzim cuptorul la 180°. Într-o tavă punem hârtie de copt și aluatul de foietaj. Într-un bol punem brânza, ouăle, sare, piper, parmezan și nucșoară. Adăugăm și spanacul și amestecăm. Punem compoziția în tava cu foietaj, ungem cu un gălbenuș și dăm la cuptor la 180° pentru 40 minute.
sursa: bucataras.ro