Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu spanac

Ingrediente:

un pachet de aluat foietaj

400 g spanac proaspăt

200 g brânză de vaci sau urdă

4 ouă

50 g parmezan

o ceapă

ulei de măsline

sare

piper

o jumatate linguriță nucșoară

un gălbenuș

Mod de preparare:

Punem uleiul la încălzit și adăugăm ceapa tocată mărunt cu puțină sare și lăsăm să se înmoaie. Spălăm spanacul și îl punem peste ceapă și lăsăm la foc mic acoperit cu un capac. Amestecăm din când în când. Când s-a micșorat volumul spanacului luăm capacul și lăsăm să scadă toată zeama. Lăsăm la răcit.

Încălzim cuptorul la 180°. Într-o tavă punem hârtie de copt și aluatul de foietaj. Într-un bol punem brânza, ouăle, sare, piper, parmezan și nucșoară. Adăugăm și spanacul și amestecăm. Punem compoziția în tava cu foietaj, ungem cu un gălbenuș și dăm la cuptor la 180° pentru 40 minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.