Ziarul electronic al arădenilor

Supă gulaş

Ingrediente:

un kg. carne vită cu os

2 morcovi

o felie gulie

o felie ţelină

un păstârnac

o ceapp

3 roşii fără coajă

un ardei roşu şi verde

2 cartofi

o linguriţă de boia

o foaie de dafin

o lingura de condiment cu chimen măcinat (sau 1/4 linguriţă de chimen)

sare

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert într-o oală mai mare, la foc mic. Se lasă să fiarbă până cade carnea de pe os.

Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se călesc în grăsimea de pe supa de vită. Se adaugă boiaua, roşiile tocate şi se toarnă peste supa fierbine de vită. Se asezonează cu chimenul tocat, foaia de dafin şi sare. Se lasă să fiarbă zarzavatul. Dupa ce a fiert zarzavatul se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe mici şi carnea tăiată bucăţele mici.

După ce au fiert catofii se ia de pe foc.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.