Ingrediente:
300 gr spaghete, sare, 3 litri apă, 150 gr șuncă, 150 gr Kaiser, două fire de ceapă verde, două cepe albe mici, două fire usturoi verde, un ardei roșu, o lingură unt, o lingură pastă de roșii, 200 ml suc de roșii, oregano, busuioc
Mod de preparare:
Se pune untul în cratiță la topit, se taie cubulețe șunca și kaiser-ul și se pun peste unt, se lasă la rumenit puțin. Între timp se toacă ceapa, usturoiul și ardeiul și se pun peste kaiser, se pune pasta de roșii și sucul de roșii și se condimentează cu sare, piper, oregano și busuioc. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Apa se pune la fiert cu sare, după ce dă în clocot se pun spaghetele, se fierb 10 minute. Se pun în strecurătoare și se trec pe sub jet de apă rece. Se pun spaghete în farfurie iar deasupra se pune sosul.
sursa: bucataras.ro