Ziarul electronic al arădenilor

Şniţel vienez

Ingrediente:

8 felii de spate de vițel fiecare de cca. 90 de grame, 4 ouă, 200 g. de pesmet fin, 100 g, de făină, 300 g, untură, 100 g. de ulei din plante, sare, felii de lămâie și pătrunjel ca și garnitură.

Mod de preparare:

Feliile de șnițel bine curățate și bătute la o grosime de 2-4mm, se sărează pe ambele parți. Într-o farfurie plată se amestecă scurt ouăle cu furculița (nu se bat ouăle prea mult ca să nu devină prea dur amestecul). Se trece carnea prin făină, ou și în cele din urmă prin pesmet. Într-o tigaie mare se înfierbântă untura și uleiul, care trebuie să fie lăsată să devină într-adevăr fierbinte) și se pun şniţelele. Se prăjesc până devin aurii-maro și se întorc și pe partea cealată lăsând la fel să capete o culoare auriu-maronie. În timpul prăjitului tigaia se întoarce într-o parte și în altă parte pentru ca șnițele să fie perfect cuprinse de grăsime. Se scot și se pun pe șervetele de bucătărie absorbante ca să se elimine grăsimea. Pătrunjelul se prăjește și el în grăsimea rămasă și se scurge la fel. Șnițelul vienez se servește pe farfurii încălzite în prealabil și se garnisește cu pătrunjelul prăjit și cu felii de lămâie.
Atenție: este important a se folosi pesmet deosebit de fin și de bună calitate.
Se recomandă a se servi cu garnitura de cartofi cu patriliniar, salată de cartofi și alte salate după gust (de castraveți, de roșii, etc.)

Reţetă trimisă de Rodica Roşca

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.