Ingrediente:
5-6 frunze de salată verde
o roşie mare
o bucată de pepene galben
50-100 gr. creveţi
50 ml. vin alb
ulei de măsline
lămâie
sare, piper
Mod de preparare:
Frunzele de salată se spală bine şi se aşează pe o farfurie mare. Roşia se spală, se taie rondele şi se aşează desupra frunzelor de salată.
Se stropeşte cu ulei de măsline, se pune sare şi piper.
Pepenele galben se curăţă de coajă şi se taie feliuţe potrivite, după care se aranjează pe platou.
Creveţii se spală, se pun într-o cratiţă stropiţi cu ulei de măsline, se lasă să se rumenească puţin pe ambele părţi şi se adaugă cu vinul alb, presărând sare şi piper. Se lasă să se evapore alcoolul.
Creveţii se pun în mijlocul farfuriei, se stropesc cu ulei de măsline şi se poate servi.
sursa: bucataras.ro