Ingrediente:
500 gr. ficăței de curcan
două linguri vin roșu
două linguri oțet balsamic
o linguriță de cimbru uscat
o foaie de dafin
două mere verzi
25 gr. unt
zeama de la jumătate de lămâie
o steluță de anason
două cepe
3 linguri ulei de măsline
sare de mare
câteva frunze de salată creață
două linguri de mărar verde tocat fin
Mod de preparare:
Ficățeii se curăță, se spală și se scurg bine. Se amestecă cu oțetul balsamic și vinul, cimbru și foaia de dafin și se lasă să se marineze jumătate de oră. Între timp se curăță ceapa și se taie rondele fine. Se pune o lingură de ulei la încins într-o tigaie și se adaugă ceapa, amestecând din când în când, până se înmoaie și se rumenește ușor. Se scoate și se ține la cald.
Merele se curăță, se taie în patru, se scot cotoarele și se taie apoi felii. Se topește untul într-o crăticioară și se adaugă merele, steluța de anason și zeama de lămâie. Se amestecă ușor și se lasă pe foc 5 minute să fiarbă, până merele se înmoaie ușor. Se oprește apoi focul și se acoperă.
Se scot ficățeii din marinată, se usucă cu un șervet de hârtie. Se încing două linguri de ulei în tigaie, se adaugă ficățeii și se presară sare. Se rumenesc pe ambele părți, apoi se adaugă ceapa și se amestecă bine două minute. Se răstoarnă ficățeii într-un castron, se adauga merele, mărarul tocat și se amestecă ușor.
Marinata de la ficăței se răstoarnă în tigaie și se dă în clocot.
Se așează ficățeii pe frunze de salată și se stropește cu marinata caldă. Se poate servi cu piure de cartofi.
sursa: bucataras.ro