Ziarul electronic al arădenilor

S-a deschis Târgul de Iarnă și a fost aprins iluminatul festiv în Arad

Ediția din acest an a Târgului de Iarnă a fost deschisă sâmbătă seara, când în centrul Aradului a fost organizat un spectacol, iar cu această ocazie a fost aprins și iluminatul festiv specific sărbătorilor de iarnă în municipiu.

Târgul de Iarnă, ediția Centenar, a fost deschis cu un spectacol coregrafic susținut de balerinii de la opera din Cluj Napoca. Intitulat „100 de ani de România în pași de dans”, spectacolul i-a încântat pe cei aflați în centrul Aradului, iar Magic Drummers – trupa de spectacol stradal invitată din Belgia, a completat seara cu un moment artistic.

Evenimentul a continuat cu un concert de muzică pop și cântece de iarnă susținut de Nicola, iar seara a fost completată de un Aerial Fantasy Show, cu o lansare de baloane magice cu heliu.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă a spus că Târgul de Iarnă este special în acest an, fiind dedicat Centenarului

„Și în acest an ne-am propus să-i surprindem plăcut pe arădeni, cu atât mai mult cu cât suntem în anul în care sărbătorim unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră.  Am pregătit de această dată atât elemente decorative cu tematica Centenarului, dar am reușit să creăm și un cadru de basm în Parcul «Mihai Eminescu», la Târgul de iarnă”, a declarat, cu ocazia deschiderii târgului de iarnă, primarul Gheorghe Falcă.

Târgul de Iarnă, manifestare devenită tradiţională în municipiul Arad, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, este organizat, anul acesta, în Parcul „Mihai Eminescu“ și pe strada Romul Veliciu, unde sunt amplasate căsuțe la care vor fi comercializate produse specifice sărbătorilor de iarnă, dar vor fi organizate și diverse programe artistice.

Ediția din acest a târgului se va desfășura în perioada 24 noiembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, organizatorii evenimentului fiind Primăria Municipiului și Centrul Municipal de Cultură.

Programul artistic al Târgului de Iarnă 2018 va fi completat cu evenimente tradiționale din perioada sărbătorilor: concerte dedicate Zilei Naționale a României, spectacole la aprinderea luminițelor în brazii de Crăciun și sosirea lui Moș Nicolae, dar și concertele din ultima noapte a anului, când va fi organizat Revelionul Popular în centrul Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.