Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. De-a datul la întors

Într-o declaraţie de presă recentă, liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, recomanda populaţiei să participe la referendumul din 29 iulie „pentru a demonstra susţinerea faţă de preşedinte“.

“Recomand tuturor cetăţenilor judeţului să participe la vot pentru a demonstra susţinerea faţă de preşedinte. Am ajuns în această situaţie printr-o maşinaţiune politică, dar votul popular îi va da câştig de cauză lui Traian Băsescu“, a declarat Seculici.

Aceste cuvinte răsunau în auzul reprezentanţilor presei în ziua de 22 iulie 2012, ajungând şi în coloanele ziarelor de tot felul.

Azi, scriem 25 iulie 2012 şi iată că domnul Seculici o dă la întors.

Făcându-se purtătorul de vorbe al Biroului politic al PDL, domnia sa le-a transmis arădenilor o altă „recomandare”, aceea de a boicota referendumul.

Domnia sa a precizat că această recomandare „nu este un act de laşitate, ci de respect faţă de lege şi faţă de statul de drept”.

„Civic ar fi normal ca fiecare cetăţean să îşi exercite dreptul la opinie, dreptul de a decide. Dar, prin prezenţa la referendum nu facem decât să legitimăm o lovitură de stat, să nu respectăm exerciţiul democratic. USL a construit o fraudă pe care doreşte acum să o facă legitimă cu ajutorul voturilor românilor“.

Fără alte comentarii, aş pune doar o singură întrebare: când a vorbit serios şi responsabil domnul Seculici: în 22 iulie, când ne îndemna să mergem la vot pentru ca, în felul acesta, să asigurăm victoria lui Traian Băsescu sau în 25 iulie, când acelaşi referendum a devenit, dintr-odată, o lovitură de stat?

De ce am crezut, pentru o clipă, că domnul Seculici va avea tăria de a fi consecvent cu sine însuşi, respectând ceea ce a încredinţat opiniei publice locale în 22 iulie a.c.?

Dar, despre asta şi alte concluzii, la timpul potrivit.

Nu de alta, dar n-aş vrea ca ispita să fie de nesuportat pentru unii.

Silviu Raţiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.