Ziarul electronic al arădenilor

PUNCT ŞI DE LA CAPĂT: Un Post Scriptum, cu entuziasm

Îmi încheiam articolul intitulat „Gaudeamus” cu credinţa că, dacă vrem, se poate. Să izbutim, să avem succes, să scoatem numele acestui popor la lumină. N-a trecut decât o noapte şi iată-mă confirmat cum nu se poate mai frumos.

Silviu Raţiu

Vineri seara, târziu, pe postul italian RAI TV a avut loc prima sesiune a unei noi ediţii (a patra) a Festivalului muzical „Ti lascio una canzone”, manifestare de promovare a repertoriului autentic de muzică uşoară italiană, cu ajutorul unor voci proaspete – copiii. (Şlagăre cunoscute de acum în lumea întreagă, melodii care au făcut epocă în urmă cu mai multe decenii, reluate de nişte copii extraordinari şi transmise, în felul acesta, generaţiilor care, poate, nici nu se născuseră la vremea când acele cântări deveneau adevărate hituri internaţionale).

Pentru mine, surpriza cea mare a fost că premiul întâi a fost câştigat de Mădălina Lefter, un copil extraordinar, în vîrstă de 12 ani, din Iaşi – Romania.

La capătul unei competiţii de o mare calitate şi cu o audienţă formidabilă în toată Italia, membrii juriului professional (artişti, compozitori, interpreţi celebri din Peninsulă) au declarat-o învingătoare fără ezitare şi în unanimitate. La rândul său, publicul din sală, al cărui vot a reprezentat 50% din votul final, a declarat-o, fără şovăire, câştigătoare.

A fost un singur „tur de scrutin”, ceea ce, spunea moderatoarea emisunii, s-a întâmplat foarte rar până acum. Mădălina a fost singurul concurent de altă naţionalitate dintre cei 12 copii superbi care au evoluat pe o scenă superbă, în Napoli. Publicul a fost entuziast – aşa cum ştiu să fie napolitanii – aplaudând minute în şir, în picioare, prestaţia celor mici.

Mădălina a fost selectată, de asemenea, să cânte alături de o mare celebritate a muzicii – invitată special pentru acest spectacol  – Dionne Warwick, fiind îndelung aplaudată alături de marea cântăreaţă americană.

Şi iarăşi zic: Gaudeamus!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.