Ingrediente:
un piept de pui dezosat
o cană pesmet nu foarte fin
sare, piper
o linguriță rasă praf de usturoi
două lingurițe boia de ardei dulce
un ou
o linguriță mărar uscat
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se usucă cu un șervet și se taie bucățele potrivite și subțiri.
Se condimentează cu sare, piper și se lasă 10 minute deoparte. Oul se bate spumă cu puțină sare, piper și mărarul uscat. Într-un bol se amestecă pesmetul cu boiaua de ardei, praful de usturoi, sare și piper după gust. Într-o tigaie se încinge uleiul.
Se trece fiecare bucată de pui prin ou, dar foarte puțin, apoi se dă prin amestecul de pesmet.
Se pune în ulei la prăjit și se rumenesc bine pe ambele părți. Se scot pe o farfurie în care se pune un șervețel să absoarbă din ulei. Se lasă să se răcorescă puțin apoi se servesc.
sursa: bucataras.ro