Ziarul electronic al arădenilor

Pui cu roşii şi smântână

Ingrediente:

un pui sau ori ce alte părţi ale puiului

200 g bacon (mai gras)

două cepe

3-4 roşii

două linguri ulei

200 g smântână fermentată

sare, piper

Mod de preparare:

Puiul curăţat, spălat, porţionat, îl lăsăm să se scurgă bine; ceapa tăiată rondele o desfacem inelele şi le aşezăm într-o tavă; bucăţile de pui le înfăşurăm în felii de bacon prinse cu scobitori le aşezăm peste ceapă; roşiile curăţate de coajă, tăiate în sferturi sau mai mici, le punem deasupra puiului, condimentăm, stropim cu ulei, acoperim şi lăsăm la cuptor 30-40 min; când este gata, scoatem tava, adăugăm smântâna şi mai lăsăm 10 min. Servim cu cartofi natur sau cel mai bine cu mămăliguţă şi mujdei.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.