Ingrediente:
un pui sau ori ce alte părţi ale puiului
200 g bacon (mai gras)
două cepe
3-4 roşii
două linguri ulei
200 g smântână fermentată
sare, piper
Mod de preparare:
Puiul curăţat, spălat, porţionat, îl lăsăm să se scurgă bine; ceapa tăiată rondele o desfacem inelele şi le aşezăm într-o tavă; bucăţile de pui le înfăşurăm în felii de bacon prinse cu scobitori le aşezăm peste ceapă; roşiile curăţate de coajă, tăiate în sferturi sau mai mici, le punem deasupra puiului, condimentăm, stropim cu ulei, acoperim şi lăsăm la cuptor 30-40 min; când este gata, scoatem tava, adăugăm smântâna şi mai lăsăm 10 min. Servim cu cartofi natur sau cel mai bine cu mămăliguţă şi mujdei.
sursa: bucataras.ro