Ziarul electronic al arădenilor

Primăria din Galați cumpără 18 tramvaie fabricate la Arad

Primăria Galaţi va cumpăra, în următorii doi ani, 18 tramvaie noi, cu dotări moderne, fabricate la firma de profil din Arad.

Fabrica de Tramvaie din Arad a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea mijloacelor de transport în comun care vor circula în Galați, cu un preţ total de peste 100 de milioane de lei fără TVA.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, a fost desmenată deja oferta declarată câştigătoare a acordului-cadru referitor la achiziţia tramvaielor. Este vorba despre oferta depusă de Fabrica de Tramvaie din Arad, care a propus un preţ total de peste 100 de milioane de lei fără TVA, respectiv 5.585.000 de lei pentru fiecare tramvai.

Durata acordului-cadru este de 24 de luni.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, şi un consum de energie scăzut. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galaţi achiziţionează tramvaie noi, dotate la standarde europene, iar procesul de modernizare a transportului în comun din Galaţi va continua.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.