Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură însiropată cu piersici

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă

6 linguri zahăr

250 ml ulei

400 gr. iaurt

un pachet foi de plăcintă subțiri

5 piersici mari

un plic praf de copt

sare

Pentru sirop:

4 linguri zahăr

200 ml apă

Esență de rom

Mod de preparare:

Piersicile trebuie să fie tari, așa se mențin bine și în timpul coacerii.

Facem întâi siropul, ardem cele 6 linguri de zahăr și când este aproape topit adăugăm apa fiartă și mai lăsăm pe foc până la diluarea completă a zahărului, apoi stingem focul și adăugăm esența de rom.

Tăiem piersicile în felii mai măricele și le scufundăm în sirop, le lăsăm acolo până pregătim blatul.

Pentru blat mai întâi decongelăm foietajul, apoi mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, adăugăm uleiul și mixăm în continuare până se omogenizează bine.

Adăugăm iaurtul în care am amestecat praful de copt și puțină sare. Tăiem foile de plăcintă în fâșii subțiri.

Păstrăm una sau două foi pentru a le așeza în tavă.

Ungem tava cu puțin ulei, așezam foile întregi și turnăm compoziția, apoi așezăm fâșiile de foietaj și le presăm cu o lingură.

Adăugăm feliile de piersici și dăm la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

După expirarea timpului, scoatem plăcinta și turnăm siropul deasupra, apoi lăsăm să se răcească și porționăm.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.