Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri zahăr
250 ml ulei
400 gr. iaurt
un pachet foi de plăcintă subțiri
5 piersici mari
un plic praf de copt
sare
Pentru sirop:
4 linguri zahăr
200 ml apă
Esență de rom
Mod de preparare:
Piersicile trebuie să fie tari, așa se mențin bine și în timpul coacerii.
Facem întâi siropul, ardem cele 6 linguri de zahăr și când este aproape topit adăugăm apa fiartă și mai lăsăm pe foc până la diluarea completă a zahărului, apoi stingem focul și adăugăm esența de rom.
Tăiem piersicile în felii mai măricele și le scufundăm în sirop, le lăsăm acolo până pregătim blatul.
Pentru blat mai întâi decongelăm foietajul, apoi mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, adăugăm uleiul și mixăm în continuare până se omogenizează bine.
Adăugăm iaurtul în care am amestecat praful de copt și puțină sare. Tăiem foile de plăcintă în fâșii subțiri.
Păstrăm una sau două foi pentru a le așeza în tavă.
Ungem tava cu puțin ulei, așezam foile întregi și turnăm compoziția, apoi așezăm fâșiile de foietaj și le presăm cu o lingură.
Adăugăm feliile de piersici și dăm la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
După expirarea timpului, scoatem plăcinta și turnăm siropul deasupra, apoi lăsăm să se răcească și porționăm.
sursa: bucataras.ro