Ingrediente:
20 pișcoturi
400 gr. iaurt grecesc
300 gr. smântână grasă + 2 linguri lapte
4 ouă
15 gr. gelatină
o banană
o portocală
două lingurițe dulceață fragi
200 gr. zahăr
60 gr. zahăr praf
Glazura
șerbet de vanilie
sos de ciocolată
pentru înmuiat pișcoturi
două pliculețe cu ness
Mod de preparare:
Ouăle se mixează bine cu zahărul, se adaugă zeama de la portocală și se pun pe foc, până se îngroașă. Gelatina se hidratează cu apă rece și apoi se adaugă în gălbenușuri, după ce se lasă 10 minute să se răcorească. Smântana cu laptele și zahărul praf se mixează bine, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează, la final se toarnă gălbenușurile.
Se îmbracă o cratiță cu folie alimentară, se înmoaie pișcoturile în ness-ul frecat cu apă rece.
Se așează pișcoturile pe marginea cratiței. Apoi se taie banana în bucățele mai mici, din loc în loc se pune dulceața de fragi, apoi se toarnă o parte din compoziție, se pune și restul de banană și dulceața. Se lasă la rece cca. 3-4 ore, apoi se răstoarnă prăjitura pe un platou și se glazurează cu șerbet de vanilie și sos de ciocolată.
sursa: bucataras.ro