Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu iaurt

Ingrediente:

20 pișcoturi

400 gr. iaurt grecesc

300 gr. smântână grasă + 2 linguri lapte

4 ouă

15 gr. gelatină

o banană

o portocală

două lingurițe dulceață fragi

200 gr. zahăr

60 gr. zahăr praf

Glazura

șerbet de vanilie

sos de ciocolată

pentru înmuiat pișcoturi

două pliculețe cu ness

Mod de preparare:

Ouăle se mixează bine cu zahărul, se adaugă zeama de la portocală și se pun pe foc, până se îngroașă. Gelatina se hidratează cu apă rece și apoi se adaugă în gălbenușuri, după ce se lasă 10 minute să se răcorească. Smântana cu laptele și zahărul praf se mixează bine, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează, la final se toarnă gălbenușurile.

Se îmbracă o cratiță cu folie alimentară, se înmoaie pișcoturile în ness-ul frecat cu apă rece.

Se așează pișcoturile pe marginea cratiței. Apoi se taie banana în bucățele mai mici, din loc în loc se pune dulceața de fragi, apoi se toarnă o parte din compoziție, se pune și restul de banană și dulceața. Se lasă la rece cca. 3-4 ore, apoi se răstoarnă prăjitura pe un platou și se glazurează cu șerbet de vanilie și sos de ciocolată.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.