Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură aromată (de post)

Ingrediente:

o cană de apă, o cană de zahăr, jumătate cană ulei, 1-2 căni de făină, o linguriță de praf de copt, arome.

Crema:

0,5 kg biscuiți simpli, fără ou, o ceașcă de apă, 4 linguri de gem acrișor, 100-150 g zahăr pudră, două pachete de margarină, coajă de lămâie și de portocală, 2-3 linguri de rom (sau esență), două ciocolate menaj (opțional), o mână de stafide.

Glazura:

o ciocolată menaj, 2-3 lingurițe de apă, 50 g de margarină

Mod de preparare:

Blatul se face amestecând ingredientele până la omogenizarea completă. Se pune compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins, la 180 de grade aproximativ 30 de minute. Faceți testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate și se lasă să se răcească în tavă.

Între timp se face crema: biscuiții se dau prin mașina de tocat nuci. Apoi se amestecă zahărul pudră cu margarina, gemul, coaja de lămâie și portocală, stafidele, romul și ciocolata topită la foc mic cu 2-3 lingurițe de apă. Acest amestec se omogenizează cu praful de biscuiți împreună cu apa câte puțin până când rezultă o cremă fermă, pe care o aromatizați bine cu rom de calitate, sau cu esența de rom.

După ce blatul s-a răcit, se scoate ușor hârtia de copt și se lasă tot în tavă. Se întinde crema peste el și apoi glazura, făcută din ciocolata topită cu 2-3 lingurițe de apă și cu 50 g de margarină, la foc foarte mic sau la baie de aburi.

Se lasă la rece câteva ore apoi se poate servi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.