Ingrediente:
aluat:
5oo g făină
350 ml lapte
un cub drojdie
3 linguri ulei măsline
două linguri de sare
o lingură sare
umplutura:
400 g branza de vacă și oaie
3 linguri smântână
un ou
sare (dacă e nevoie )
mărar
pentru decor: două galbenusuri, felii salam
Mod de preparare:
În laptele călduț se dizolvă drojdia, se adaugă zahărul amestecând bine și se presară un praf de făină, lăsând să crească aprox 15 minute. Într-un vas se pune făina, uleiul, sarea și drojdia crescută, se amestecă și apoi se frământă aluatul.
Se lasă la crescut la loc calduros o oră și jumătate. În acest timp se pregătește umplutura, amestecând ingredientele și mărarul tocat.
Aluatul, dupa ce a crescut se pune pe blatul de lucru presarăt cu făina și se împarte în două. Se întinde formând două cercuri.
Se pune compoziția de brânză pe margine și în mijloc și se acoperă cu al doilea blat.
Se lipesc capetele , iar în mijloc se pune un castronel, apoi se taie marginile, apoi se răsucesc.
Se unge cu gălbenuș de ou și se presară cu mărar, iar în mijloc se taie câteva bucățele de salam.
sursa: bucataras.ro