Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu brânză

Ingrediente:

aluat foietaj

500 gr. brânză sărată

100 gr. smântână groasă

o legătură de mărar

o legătură pătrunjel

două gălbenşuri

3 gălbenuşuri pentru uns

Mod de preparare:

Aluatul foietaj se împarte în 5 bucăţi.

Fiecare bucată de aluat se întinde pe o suprafaţă bine înfăinată. Se prepară crema de brânză amestecând brânza, gălbenşurile, smântâna şi verdeaţa.

Se pune compoziţia de brânza pe fiecare foaie şi se rulează.

În tava rotundă se aşează fiecare rulou şi se unge pe toata suprafata cu gălbenurile bătute bine.

Se coace plăcinta până se rumeneşte în jur de 45 de minute la 200 de grade.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.