Ingrediente:
aluat de pizza (preparat în casă sau congelat)
100 gr. proscuitto crudo
50 gr bacon
70 gr pastramă de piept de pui
jumătate ardei capia
70 gr ciuperci
70 gr măsline negre și verzi
150 gr cașcaval
un ou
50 ml pulpă roșii
oregano, busuioc, piper, sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele se feliază cât mai subțire și se taie mărunt.
Aluatul se întinde în tava unsă cu puțin ulei și se înțeapă cu furculița pe toată suprafața.
Se întinde pulpa de roșii și se presară oregano, busuioc și piper.
Se pun ingredientele în ordinea dorită pe toată suprafața aluatului.
Se pun măslinele întregi într-un cerc în mijlocul tăvii.
Se rade cașcavalul deasupra, întâi pe răzătoarea mare și la urmă pe răzătoarea mică.
Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 minute.
Când este rumenită frumos se scoate din cuptor și se sparge un ou în mijloc. Se introduce din nou în cuptor până se întărește albușul oului.
Se scoate din cuptor și se poate servi.
sursa: bucataras.ro