Ingrediente:
200 gr. orez
o lingură ulei
două linguri unt
300 ml supă fierbinte sau apă fiartă
sare, piper, cub knorr după gust
Mod de preparare:
Se spală orezul și se pune într-un bol cu apă fierbinte și cu sare. Orezul trebuie lăsat să se hidrateze timp de 60 de minute. După o oră, se spală bine sub jet de apă rece până se curăță tot amidonul.
Într-o cratiță de teflon, sau care nu lipește, se pune untul și uleiul la încins. După ce s-a topit untul se adaugă orezul scurs și se călește bine amestecând din când în când.
Separat se pune la fiert supa. Pentru un gust mai bun este de preferat să se folosească zeama de carne, daca nu, e bună și cu apa. Peste orezul călit se adaugă supa/apa fiartă. Se condimentează cu sare, cub knorr, vegeta etc.
Dupa ce se adaugă apa peste orez, se fierbe 3 minute la foc mare, apoi se dă focul la mic și se lasă să fiarbă încet. Peste capac se pune un prosop gros și se lasă orezul 30 de minute să se faca la aburi.
Dupa 30 de minute se poate deschide capacul și amesteca orezul. Ar trebui să fie pufos, ușor uscat, și să se aleagă bob cu bob.
sursa: bucataras.ro