Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Pilaf turcesc

Ingrediente:

200 gr. orez

o lingură ulei

două linguri unt

300 ml supă fierbinte sau apă fiartă

sare, piper, cub knorr după gust

Mod de preparare:

Se spală orezul și se pune într-un bol cu apă fierbinte și cu sare. Orezul trebuie lăsat să se hidrateze timp de 60 de minute. După o oră, se spală bine sub jet de apă rece până se curăță tot amidonul.

Într-o cratiță de teflon, sau care nu lipește, se pune untul și uleiul la încins. După ce s-a topit untul se adaugă orezul scurs și se călește bine amestecând din când în când.

Separat se pune la fiert supa. Pentru un gust mai bun este de preferat să se folosească zeama de carne, daca nu, e bună și cu apa. Peste orezul călit se adaugă supa/apa fiartă. Se condimentează cu sare, cub knorr, vegeta etc.

Dupa ce se adaugă apa peste orez, se fierbe 3 minute la foc mare, apoi se dă focul la mic și se lasă să fiarbă încet. Peste capac se pune un prosop gros și se lasă orezul 30 de minute să se faca la aburi.

Dupa 30 de minute se poate deschide capacul și amesteca orezul. Ar trebui să fie pufos, ușor uscat, și să se aleagă bob cu bob.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.