Ingrediente:
300 gr. ficăței de pui
100 ml vin alb demisec
O ceapă galbenă
Jumătate linguriţă boia dulce
Un sfert linguriţă nucșoară rasă
100 grame unt
sare, piper
două linguri untură de gâscă
două linguri muștar cu ierburi
Mod de preparare:
Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute.
După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo două minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar să mai rămână puțin sos în vas.
Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin.
Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, cu castraveți sau ceapă roșie.
sursa: bucataras.ro