Ziarul electronic al arădenilor

Pate de pui

Ingrediente:

300 gr. ficăței de pui

100 ml vin alb demisec

O ceapă galbenă

Jumătate linguriţă boia dulce

Un sfert linguriţă nucșoară rasă

100 grame unt

sare, piper

două linguri untură de gâscă

două linguri muștar cu ierburi

Mod de preparare:

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute.

După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo două minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar să mai rămână puțin sos în vas.

Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin.

Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, cu castraveți sau ceapă roșie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.