Ziarul electronic al arădenilor

Pate de pui cu ciuperci

Ingrediente:

500 g ficat

3 cepe

4 căței de usturoi

Codițele de la 500 g ciuperci

un pahar de vin roșu

o linguriță de unt

ulei, sare și piper

Mod de preparare:

Se spală bine ficatul și se pune la scurs. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei încins împreună cu puțină sare. Când ceapa devine sticloasă adăugăm codițele de ciuperci spălate bine și tocate mărunt. După 5 minute adăugăm ficatul și lăsăm încă 5 minute și adăugăm vinul. Semiacoperim oala și lăsăm să scadă lichidul. Când lichidul este aproape evaporat adăugăm untul, așteptăm să se topească, asezonăm cu sare și piper și luăm de pe foc. Se mărunțește cu blenderul de mână.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.