Ziarul electronic al arădenilor

Pasticcio

Ingrediente:

500 gr. carne tocată

două pachete de paste (tuburi)

o ceapă

bulion

brânză rasă

ulei și unt pentru uns tava

sare, piper, nucșoară, cuișoare

Pentru sos:

un litru de lapte

un cub unt

făină

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se pun într-o stercurătoare și se clătesc cu apă rece. Într-o tigaie, se toacă ceapa și se călește se adaugă carnea tocată, după ce s-a călit și carnea se pune sare, piper, praf de nucșoară și cuișoare, bulionul și un pahar de apă. Se lasă să fiarbă cca. 15 min.

Untul se topește pe foc, se pun două linguri de făină și laptele călduț.

Tava se unge cu unt, se pun jumătate din paste apoi brânza și sosul de carne tocată, se adaugă cealaltă jumătate de paste, brânza și la sfârșit se pune sosul.

Se dă la cuptorul încălzit până se rumenesc deasupra.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.