Ingrediente:
500 gr. carne tocată
două pachete de paste (tuburi)
o ceapă
bulion
brânză rasă
ulei și unt pentru uns tava
sare, piper, nucșoară, cuișoare
Pentru sos:
un litru de lapte
un cub unt
făină
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se pun într-o stercurătoare și se clătesc cu apă rece. Într-o tigaie, se toacă ceapa și se călește se adaugă carnea tocată, după ce s-a călit și carnea se pune sare, piper, praf de nucșoară și cuișoare, bulionul și un pahar de apă. Se lasă să fiarbă cca. 15 min.
Untul se topește pe foc, se pun două linguri de făină și laptele călduț.
Tava se unge cu unt, se pun jumătate din paste apoi brânza și sosul de carne tocată, se adaugă cealaltă jumătate de paste, brânza și la sfârșit se pune sosul.
Se dă la cuptorul încălzit până se rumenesc deasupra.
sursa: bucataras.ro