Ziarul electronic al arădenilor

Palmele lui Isărescu și câteva soluții

Cred că întreaga clasă politică ar trebui să studieze discursul de azi al guvernatorului Mugur Isărescu. Omul e nu violent în limbaj, de obicei, dar se pare că a conștientizat că nu poți vorbi cu politicienii decât pe limba lor.

Așa că le-a explicat frumos cum e cu expresia “gura bate fundul” și că vom avea mari probleme dacă cele două tabere nu se vor așeaza la masa dialogului. A tras câteva semnale de alarmă, pe care, desigur, și eu, dar și alții, le-am tras înainte. Numai că venite din gura lui Isărescu nu poți să dai replica postacilor: e băsist, pedelist sau prost. Guvernatorul ocupă aceași poziție de mulți ani și le știe mai bine. În concluzia scurtei opinii de azi: atenție la avertismentele lui Isărescu! Citez din discursul lui foarte puțin, dar cred că merită reflectat la ce a vrut să spună: “Politicienii să se așeze la masa discuțiilor și să găsească soluții. Politica este arta dialogului, nu? Cine nu ştie să dialogheze poate să meargă acasă nu să nu ne scoată pe noi din casă“.

După mine, soluțiile sunt simple, pentru că așa se văd de pe margine. Referendumul trebuie invalidat, Crin Antonescu să revină la Senat, că nu se va retrage el din politică în veci pentru că riscă să moară de foame, Victor Ponta să-și dea demisia din funcția de premier și de președinte al PSD, iar alaturi de Antonescu și din fruntea USL, să fie organizate rapid alegeri în cele două partide, iar majoritatea din parlament să-i propună șefului statului un nou premier. Sigur, aș prefera ca întreaga clasă politică să susțină numirea unui premier gen Isărescu, cu un cabinet de tehnocrați, măcar până la alegeri. Și să nu uit: să existe un dialog constructiv între palatele Cotroceni și Victoria. Numai așa ne vom putea spăla rușinea din lume. Apoi să ne apucăm de muncă. De vorbe și scandaluri suntem sătui, cred. Sigur, e opinia mea, a unui om care nu face politică. Poate mă înșel. Doar că nu văd alte soluții.

Notă: În altă ordine de idei am observat amuzat cum Victor Ponta se pregătește de alte numiri în cabinetul său, iar propunerea ca Mona Pivniceru să fie ministrul Justiției m-a dat gata. De râs. Penibilul a devenit un mod de lucru pentru guvernarea USL. Din păcate, după ce râdem de astfel de prostii, ne trezim că circul e construit pe banii noștri.

Tiberiu Lovin

sursa: reportervirtual.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.