Ingrediente:
un pliculeț drojdie uscată
o lingură de zahăr
350 ml. apă călduță
500 gr. făină albă
1-2 lingurițe de sare
ulei de măsline- pentru uns
un gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Într-un castron punem drojdia cu zahărul și o lingură de apă călduță. Amestecăm energic și lăsăm deoparte vreo 10 minute.
Într-un castron punem făina. Se toarnă peste făină amestecul de drojdie, se toarnă apa călduță și se amestecă cu o lingură de lemn.
Se mută aluatul pe blatul de lucru și se frământă bine cu ambele mâini timp de 10 minute. Se lasă la crescut aproximativ o oră. Apoi împărțim aluatul în 8 părți egale ungându-ne mâinile cu ulei de măsline.
Modelăm fiecare parte, așezăm în formă rotundă în formă de floare astfel: punem în mijloc o chiflă, apoi pe margine restul de chifle formate. Dacă la început era loc între chifle, lăsăm să crească și în tavă și vom observa că se formează o floare frumoasă, unindu-se toate. Se unge cu un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acoperă cu un prosop și apoi e bună de servit.
sursa: bucataras.ro