Ziarul electronic al arădenilor

Pâine margaretă

Ingrediente:

un pliculeț drojdie uscată

o lingură de zahăr

350 ml. apă călduță

500 gr. făină albă

1-2 lingurițe de sare

ulei de măsline- pentru uns

un gălbenuș de ou

Mod de preparare:

Într-un castron punem drojdia cu zahărul și o lingură de apă călduță. Amestecăm energic și lăsăm deoparte vreo 10 minute.

Într-un castron punem făina. Se toarnă peste făină amestecul de drojdie, se toarnă apa călduță și se amestecă cu o lingură de lemn.

Se mută aluatul pe blatul de lucru și se frământă bine cu ambele mâini timp de 10 minute. Se lasă la crescut aproximativ o oră.  Apoi împărțim aluatul în 8 părți egale ungându-ne mâinile cu ulei de măsline.

Modelăm fiecare parte, așezăm în formă rotundă în formă de floare astfel: punem în mijloc o chiflă, apoi pe margine restul de chifle formate. Dacă la început era loc între chifle, lăsăm să crească și în tavă și vom observa că se formează o floare frumoasă, unindu-se toate. Se unge cu un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acoperă cu un prosop și apoi e bună de servit.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.