Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Pâine margaretă

Ingrediente:

un pliculeț drojdie uscată

o lingură de zahăr

350 ml. apă călduță

500 gr. făină albă

1-2 lingurițe de sare

ulei de măsline- pentru uns

un gălbenuș de ou

Mod de preparare:

Într-un castron punem drojdia cu zahărul și o lingură de apă călduță. Amestecăm energic și lăsăm deoparte vreo 10 minute.

Într-un castron punem făina. Se toarnă peste făină amestecul de drojdie, se toarnă apa călduță și se amestecă cu o lingură de lemn.

Se mută aluatul pe blatul de lucru și se frământă bine cu ambele mâini timp de 10 minute. Se lasă la crescut aproximativ o oră.  Apoi împărțim aluatul în 8 părți egale ungându-ne mâinile cu ulei de măsline.

Modelăm fiecare parte, așezăm în formă rotundă în formă de floare astfel: punem în mijloc o chiflă, apoi pe margine restul de chifle formate. Dacă la început era loc între chifle, lăsăm să crească și în tavă și vom observa că se formează o floare frumoasă, unindu-se toate. Se unge cu un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acoperă cu un prosop și apoi e bună de servit.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.