Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Ouă scoţiene

Ingrediente:

6 ouă fierte, tari

600 gr. carne tocată (vită+porc)

o căpăţână usturoi

boia de ardei iute

sare

două ouă crude

100 gr. făină

150 gr. pesmet

Mod de preparare:

Se fierb ouăle 10 minute, în apă cu puţină sare şi puţin oţet (pentru a nu se sparge).

Carnea se amestecă cu usturoiul, sarea şi boiaua de ardei iute. Se adaugă oul crud şi se omogenizează bine amestecul şi se împarte în 6 părţi.

Celălalt ou crud se amestecă cu o linguriţă de făină.

Se curăţă ouale, se trec prin făină apoi se îmbracă cu carnea tocată pe toate părţile.

Se presează bine carnea peste ouă, apoi se trece compoziţia prin oul amestecat cu făină, iar la final prin pesmet.

Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt, sau în hârtie pentru brioşe şi se dă tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, până când acestea se rumenesc bine pe toate părţile.

Se pot tăia jumătăţi, sferturi sau felii rotunde.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.