Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu legume

Ingrediente:

350 gr orez

3 morcovi mai mari

o rădăcină pătrunjel

jumătate țelină

două cepe

2 ardei roșii

sare, piper

o foaie dafin

1,5 l apă

vegeta

75 ml ulei

frunze pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăță zarzavatul, se spală și se dă prin răzătoare împreună cu ceapa. Ardeiul se spală și se taie cubulețe mici. Orezul se spală bine și se scurge într-o sită.

Într-o oală punem zarzavatul, ceapa și ardeiul împreună cu uleiul și lăsăm să se călească 10 miute. Adăugăm și orezul, mai lăsăm la călit 5 minute, apoi adăugăm apa fierbinte. Potrivim de sare și piper, mai lăsăm să dea un clocot, adăugăm jumătate din frunzele de pătrunjel, amestecăm bine, acoperim și dăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 30 minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.