Ingrediente:
350 gr orez
3 morcovi mai mari
o rădăcină pătrunjel
jumătate țelină
două cepe
2 ardei roșii
sare, piper
o foaie dafin
1,5 l apă
vegeta
75 ml ulei
frunze pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăță zarzavatul, se spală și se dă prin răzătoare împreună cu ceapa. Ardeiul se spală și se taie cubulețe mici. Orezul se spală bine și se scurge într-o sită.
Într-o oală punem zarzavatul, ceapa și ardeiul împreună cu uleiul și lăsăm să se călească 10 miute. Adăugăm și orezul, mai lăsăm la călit 5 minute, apoi adăugăm apa fierbinte. Potrivim de sare și piper, mai lăsăm să dea un clocot, adăugăm jumătate din frunzele de pătrunjel, amestecăm bine, acoperim și dăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 30 minute.
sursa: bucataras.ro