Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu ciuperci

Ingrediente:

o ceşcuţă orez

3 ceşti cu apă (aceeaşi măsură ca la orez)

Un morcov

150 gr. ciuperci champignon

două legături de ceapă verde

o lingură ulei măsline

sare, piper

patrunjel

Mod de preparare:

Într-un vas de yena se pune uleiul de măsline, orezul şi se toarnă apa, se pune vasul la foc mediu şi se lasă să fiarbă până scade apa şi orezul a fiert. Separat se rade morcovul, se taie ceapa mărunt, ciupercile se curăţă şi se taie bucăţele potrivite.

Se pune tigaia pe foc cu ceapa şi morcovul se adaugă un pic de ulei, sare şi apoi se lasă 5 minute să se înmoaie.

Se adaugă şi ciupercile, un praf de piper şi se pune capacul peste tigaie, lăsând cca. 20 minute să se înăbuşe totul. Când orezul a fiert se adaugă amestecul de ceapă, morcov şi ciuperci, se amestecă bine, se mai lasă 5-10 minute la foc mic să se întrepatrundă aromele. La final se adaugă pătrunjel tocat. Se serveşte cu murături şi pâine cu cartofi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.