Ziarul electronic al arădenilor

Negresă de post

Ingrediente:

4 căni făină

două căni zahăr

o cană ulei

două căni apă

200 gr. stafide

6 linguri cacao

un pliculeț praf de copt cu șofran

coaja de la o lămâie

un praf de sare

un borcan de 400 gr. cu gem de piersici

o banană cca. 170 g

150 gr. nucă tăiată grosier

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahărul, cacaoa, praful de copt, praful de sare și coaja de lămâie, apoi se adaugă uleiul și apa, iar la final stafidele, gemul și banana tăiată rondele. Se omogenizează bine și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25/35 dimensiunea tavii). Deasupra se pune nuca tăiată. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu cca. 40-50 min.. E gata când trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se porționează.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.