Ziarul electronic al arădenilor

Mofturi – Ieri, azi. Dar mâine? (II)

Vorbeam ieri despre o posibilă renaştere a spiritualităţii, doar că din primele semne este foarte probabil ca numai unii dintre noi să ajungem la iluminarea mult visată, cei mai mulţi vom rămâne ori, mai grav, ne vom adânci în întuneric şi disperare.

Sorin Ghilea

Despre schimbarea câmpului magnetic al Soarelui s-a vorbit ferm acum doi ani când un grup de cercetători au descoperit pe suprafaţa astrului solar o pată de culoare neagră care însă după ce a plutit o vreme s-a dispărut subit.

Concuzia oamenilor de ştiinţă care au urmărit fenomenul a fost că pata solară era inversată din punct de vedere magnetic. Ceea ce înseamnă nimic altceva decât că de acum putem vorbi de începutul unui nou ciclu solar. Acest ciclu solar afectează în mod direct şi inevitabil Pământul.

Şi acum mă refer la schimbări de ordin geofizic, uragane, tornade, influenţe seismice dar şi secete fără precedent în istoria modernă a omenirii. S-a vorbit mult că încălzirea globală ne este datorată nouă, oamenilor, pentru distrugerea resurselor planetare.

Ultimele investigaţii susţin această teorie dar ca o mică influenţă asupra pământului, marea determinare vine tot de undeva din Univers. Până şi planeta Marte se încălzeşte… Şi asta în mod accentuat în ultimii ani.

Se observă de asemenea şi o iluminare mai puternică a unor planete din sistemul solar, fapt care iarăşi poate indica o creştere accentuată a temperaturilor pe suprafaţa respectivelor planete. Însă mai există o teorie care pare să vină de undeva din vremea sumerienilor, o teorie extrem de interesantă şi care are şanse mari să devină realitatea zilei de mâine. Este vorba de un corp ceresc care nu a fost descoperit de oamenii de ştiinţă din zilele noastre.

Un corp ceresc cunoscut de civilizaţii străvechi. Sumerienii spuneau despre acest corp ceresc, prin scrieri cuneiforme, că era planeta ,,trecerii”, adică Nibiru. Tot sumerienii mai spuneau că acest corp ceresc trece prin sistemul solar între planetele Marte şi Jupiter. Se vorbeşte că planeta ar avea o orbită eliptică ceea ce face ca ea să circule şi înafara sistemului solar, pe o traiectorie bine determinată de forţa gravitaţională. Unele legende vorbesc de faptul că Nibiru ar avea forma unui disc…

Mai mult decât atât sunt cercetători respectabili care susţin că acest corp ceresc numit de sumerieni Nibiru, Pelin ori Pustiitorul sau chiar Planeta X de către oamenii de ştiinţă din zilele noastre ar putea apărea în raza de acţiune al telescoapelor începând cu data de 15 mai 2009. Se avansa demult ideea că ar putea exista o a zecea planetă făcând parte din sistemul nostru solar. Motivaţiile sunt de ordin gravitaţional în ceea ce priveşte orbita micuţei planete Pluto.

Trebuie să mai spunem că sumerienii numărau ca fiind planete atât Luna cât şi Soarele. Aşa se face că la numărătoare sumerienii susţineau că sunt în număr de doisprezece. Adică zece fără cele două, Luna şi Soarele.

Ar fi o mare lovitură pentru lumea zilelor noastre dacă am ajunge la concluzia că în anul 3100 î.Ch. sumerienii ştiau deja că sunt zece planete în sistemul nostru solar.

(baricada.ro)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.