Ziarul electronic al arădenilor

Mofturi – Ieri, azi. Dar mâine? (I)

Mulţi, tot mai mulţi oameni de ştiinţă vorbesc despre momentul când Soarele se va alinia cu centru galaxiei Calea Lactee. Moment care pare să fie mai aproape ca oricând. Despre acest eveniment au lăsat semne şi civilizaţii străvechi, civilizaţii care acum dovedesc faptul că erau mult mai avansate din punct de vedere astronomic chiar decât suntem noi astăzi.

Sorin Ghilea


Şi aici mă refer la culturile cabaliştilor, esenienilor, bătrânilor Quero, mayaşilor, indienilor navahos, tribului Dogon din Africa dar şi al aborigenilor din Australia.

Toate aceste culturi ne vorbeau despre această aliniere care se repetă la peste 25.000 de ani dar şi despre existenţa unei planete nedescoperită de ştiinţa de astăzi, o planetă care tranzitează sistemul solar tot la atâţia ani. Nu suntem obligaţi să credem toate aceste lucruri însă, cred, este important să le ştim, să cunoaştem anumite etape din evoluţia noastră, să percepem lucrurile cu adevărat importante.

Iar dacă stăm să ne gândim că împărţirea timpului în zile de câte 24 de ore, a câte 60 de minute ora şi 60 de secunde fiecare minut dar mai ales împărţirea cercului în fix 360 de grade s-a ralizat în anul 3100 î.C., în Sumer, atunci am putea spune că străvechile civilizaţii nu erau chiar lipsite de informaţii. Abia după anul 2005 astronomii recunoscuţi pentru seriozitate şi profesionalism au admis ipoteza că urmează această aliniere a Soarelui cu centru galaxiei.

În ultima perioadă marile telescoape amplasate peste tot în lume au început să detecteze unde radio extrem de puternice dar mai ales neobişnuite, stabilindu-se că provin de undeva din centru galaxiei situat undeva la aproape 26.000 de ani lumină de Terra.

S-au ridicat atunci mai multe întrebări, cum ar fi: dacă nu cumva vorbim de ,,ultima suflare” al unei stele ori dacă nu ne lovim de ,,ceva nou în ştiinţă”. Se ridica problema şi dacă nu vorbim de o formă inteligentă a materiei ţinând cont că semnalele proveneau la distanţe de timp absolut egale. Speculaţiile oamenilor de ştiinţă au condus la ideea că aceste semnale radio ar putea fi generate de şi de ,,ciocnirea unor gaze ori particule” motiv pentru care pare să se fi format un nor de gaz extrem de fierbinte care emite astfel semnale radio.

Alţi specialişti în domeniu s-au legat de aşa-zisul sfârşit al unui ciclu terestru, motivând teoria prin neobişnuita activitate solară, activitate care ar putea chiar să conducă şi la inversarea câmpului magnetic al Soarelui, ceea ce va însemna pentru Pământ cutremure şi inundaţii devastatoare.

În combinaţie au apărut în ultimele luni de zile mai mulţi medici specialişti care la rândul lor afirmă cum că schimbarea câmpului magnetic va afecta puternic secreţia endocrină a glandei pineale, cel de-al treilea ochi, cum mai este cunoscut în termeni populari.

Însă despre importanţa acestei glande vom vorbi într-una din rubricile viitoare. De fapt ce face această glandă? Ea creşte conştiinţa oamenilor şi încearcă să determine o adevărată renaştere a spiritualităţii…

(baricada.ro)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.