Ziarul electronic al arădenilor

Modernizarea Pieței Catedralei din Arad, anulată de Tribunal

Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad privind modernizarea Pieței Catedralei a fost anulată de Tribunal, după ce Prefectura a atacat în instanță decizia luată de consilierii locali.

În luna februarie, Prefectura Arad a atacat în instanță hotărârea aprobată în Consiliul Local Municipal prin care municipalitatea intenționa să transforme Piața Catedralei în zonă pietonală, după ce a constatat că aceasta „a fost adoptată cu încălcarea normelor de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative“.

În cursul zilei de joi, Prefectura a anunțat că „Tribunalul Arad, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, a admis acțiunea Instituției Prefectului – Județul Arad formulată în vederea anulării Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție «Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad»”.

„Instanța a admis argumentele Instituției Prefectului, conform cărora HCLM 365/2018, deși se referă în titlul său la modificarea și completarea unei Hotărâri anterioare, nu respectă normele de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative deoarece nu indică în mod expres în ce constau modificările respective. De asemenea, Instituția Prefectului – Județul Arad a arătat că HCLM 365/2018 nu este motivată corespunzător“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad.

Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a declarat că instituția pe care o conduce urmărește strict respectarea normelor legale în vigoare de către emitenții hotărârilor asupra cărora se exercită controlul de legalitate.

„Am afirmat și în momentul depunerii acțiunii în contencios, subliniez și acum, exercitarea controlului de legalitate al actelor emise de consiliile locale este o atribuție fundamentală a instituției noastre pe care o exercităm cu mult profesionalism. Urmărim strict respectarea normelor legale în vigoare de către emitenții hotărârilor asupra cărora exercităm controlul de legalitate și le recomandăm acestora să nu le eludeze”, a declarat Florentina Horgea.

În luna februarie, primarul Gheorghe Falcă anunța că municipalitatea arădeană așteaptă oferte pentru transformarea Pieței Catedralei într-o zonă pietonală și pentru o nouă piață agroalimentară, unde vor fi mutați comercianții.

Conform administrației locale, amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane presupune o investiţie a municipalităţii în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

CITITI SI:

Regenerarea urbană din Piața Catedralei, atacată în instanță de Prefectură

Primăria așteaptă oferte pentru transformarea Pieței Catedralei în zonă pietonală

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.